Saker är inte alltid sådana som man tror

manorTvå resande änglar kom till en rik familj för att övernatta. Familjen var hänsynslös, och de fick inte sova i ett gästrum. Istället placerades de i ett rum i en kall källare. När de skulle lägga sig såg den äldre ängeln ett hål i väggen och lagade det. Då frågade den yngre ängeln varför han lagade hålet. Han svarade: "Saker är inte alltid sådana som man tror".
cabin Nästa natt övernattade de i ett fattigt hus. Husfolket delade sin middag med dem och de fick sova i deras sängar för att vila sig ordentligt. När de vaknade nästa dag såg de sitt värdfolk gråtande. Deras enda ko som var deras föda låg död på ängen. Den yngre ängeln var verkligen arg, och frågade den äldre hur hon kunde tillåta att någonting sådant kunde hända. "Den elaka värden hade allting och du hjälpte honom ändå. Trots att den andre hade väldigt lite, delade han det med oss och du tillät att hans enda ko dog."
Den äldre ängeln svarade: "Saker är inte alltid sådana som man tror. När vi var i den kalla källaren såg jag att det fanns guld i det hålet, så jag lagade det för att han inte skulle kunna hitta guldet, eftersom han var så girig.
Förra natten när vi sov i det fattiga huset kom dödens ängel för att hämta husvärdens fru, så jag gav honom kon istället."

death angel

Saker är inte alltid sådana som man tror. Någon gång händer det saker som man är olycklig över. Tro att varje sådan händelse är till din fördel. Med tiden kommer du att få veta..

 


Design July 1999 Ingegerd
INDEX  ||  In English