Nyligen lästa böcker

Uppdat. 15 september

bokmal

Utan böcker - vad vore livet?   böcker
Böcker som jag läst den senaste tiden
owl
  Lästa böcker september 2020
 

Odinsbarn Siri Petterssen: Odinsbarn
Fantasy som är annorlunda.
Vi är i en värld där de som befolkar den har svans. En värld där man sedan århundraden strävat efter att leva för Styrka, kärlek, sanning, rättfärdighet.
De härskande har efter flera hundra år nästan uppnått detta mål men detta har också medfört att deras ursprungliga mål för samlevnad bleknat bland de styrande och de strävar mera efter att tillfredsställa sina egna behov.
Och så föds en flicka utan svans i byn Elveroa . . . en varelse från en annan värld -
Hon får namnet Hirka
Man tror att de s.k. Korpringarna är en port till andra världar.
Spännande för att det är en ny värld med många nya personer med underliga namn, detta gör också att boken är lite trögläst i början. 650 sidor
Det finns mängder av teman som löper genom boken, t.ex. utanförskapet som Hirka känner, rädslan för den som är annorlunda, att ifrågasätta traditioner och auktoritärer, vad mod är.Och så levde de lyckliga. Lucy Dillon: Och så levde de lyckliga.
Michelle: Grubbla inte på vad du gjorde igår. Koncentrera dig på vad du ännu inte har uträttat idag.
Michelle vill ha allt under kontroll.
Anna får i uppdrag att ta hand om den vanskötta bokhandeln. Hon älskar böcker. Hennes familjesituation är komplicerad. Hon är styvmamma till tre flickor men drömmer också om att få föda ett eget barn.

Säg inget om Lydia Celeste Ng: Säg inget om Lydia
Recension: Redan från första sidan är romanen drivande både när det gäller handling och språk. En försvunnen tonårsflicka, en sjö, grannpojken – den sista som såg henne i livet och som tiger om vad han vet.
Allt detta är vanligt i litterära thrillers. Ovanligt för genren är däremot vilka personer romanen centreras kring. Den döda Lydia Lee är vitast och duktigast av alla i sin asiat-amerikanska syskonskara.
Sextonåriga Lydia är sina föräldrars ögonsten. Det är hon som förväntas uppfylla deras grusade drömmar: Marilyns önskan om att bli läkare, som hon fick ge upp när de tre barnen kom, och kinesisk-amerikanske James längtan efter att passa in.
Lydia upptäcker hur beroende hon är av brodern Nath, som förstod den ömtåliga balansen i familjen, hur svårt de skulle bli att ärva föräldrarnas drömmar.
Nath: Vad spelade det för roll om hans föräldrar brydde sig mer om hennes misslyckande än om om hans framgång?
Lillasyster Hannah: Hannah satt och gjorde i tankarna en lista över alla Lydias många smeknamn. - - Ingen kallade nånsin Hannah för något annat än Hannah.Den sista sommaren i Cornwall Liz FenwickDen sista sommaren i Cornwall
Hebe är författare och historiker och håller på att avsluta sin sista bok om Thomas Grylls. Men det känns bråttom. Hon har blivit diagnostiserad med begynnande Alzheimer.
Lucy är fotograf och systerdotter till Hebe. Hon har blivit inblandad i en skandal och håller sig gömd för sensationspressen.
Citat: Man har bara blivit delvis gripen av Cornwall om man inte är nyfiken på dess historia.
Jag blev gripen och fascinerad av denna berättelse men också förvirrad ibland för att jag inte riktigt lyckades hålla reda på dem alla. Det mesta blev dock förklarat innan boken tog slut .

backowl-line
"

knappStart boksidorna mm.
knappTillbaka upp

Min läsedagbok

Skriv gärna och berätta om dina lästa böcker!
Ingegerd